Kebab domowej roboty- inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.---CIASTO---
Jajka, mleko,mąkę kukurydzianą, sól i pieprz mieszamy razem do uzyskania jednolitej masy.
2.---FARSZ---
Gotujemy makaron na pół twardo. W rondlu smażymy cebulę z mięsem na rumiano. Dolewamy 1,5 szkl. wody i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy garść warzyw chińskich i doprawiamy curry i sosem sojowym. Gdy składniki się połączą dodajemy makaron i gotujemy aż zmięknie. Wyłączamy gaz i dodajemy pokrojonego ogórka zielonego i mieszamy.
3.Masę ciasta wylewamy na patelnię na rozgrzane masło. Na wierzch jeszcze nie ściętego ciasta sypiemy starty ser wg. uznania i posypujemy oregano.
4.Po usmażeniu na rumiano przekładamy placek na drugą stronę i nakładamy farsz. Układamy pomidora i kładziemy kawałki masła. Posypujemy całość czosnkiem suszonym i lubczykiem.
5.Teraz składamy placek na pół i smażymy jeszcze chwilę na wolnym ogniu. Przekładamy na talerz i polewamy np. sosem do kebabu.
Komentarze