• 60 min

Lekko wilgotny i słodki tak jak być powinien...Polecam!

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki,
    pół szklanki cukru,
    pół szklanki oleju rzepakowego,
    pół szklanki mleka,
    3 jajka,
    pół łyżeczki proszku do pieczenia,
    łyżeczka aromatu cytrynowego,
    200 g mieszanki keksowej
    tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Keks Desery

Keks - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek do pieczenia), w drugiej wszystkie mokre (olej, mleko, jajka, aromat cytrynowy).

    Następnie stopniowo dodajemy do mokrych składników suche -cały czas energicznie mieszając.

    Na koniec dodajemy mieszankę keksową i mieszamy.

    Wykładamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartej małej keksowej formy.

    Pieczemy ok 50 minut w temp. 170 stopni do tzw "suchego patyczka".
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować