KEKS KRÓLEWSKI

4.51 (184 ocen)

Najlepszy keks jaki udało mi się upiec :)

Składniki:

  • Składniki:
    • 5 jaj
    • kostka margaryny
    • 1,5 szkl mąki
    • 0,5 szkl cukru
    • łyżeczka proszku do pieczenia
    • 1,5 szkl bakalii ( rodzynki, żurawina, suszone morele, orzechy migdały, skórki, mieszaka keksowa)
Wystaw ocenę:

4.51 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery

Keks królewski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Dodać mąke z proszkiem do pieczenia. Następnie dodać ubitą pianę z białek. Dokładnie wymieszać i dodać bakalie. Wylać do keksówki wysypanej bułką tartą. Piec w temp 180' przez około godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować