Keks z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku na gładką, puszystą masę. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i połączyć z masą. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać.
2.Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki.( o dł.40 cm). Do masy powtykać połowę malin. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st przez 40-50 minut. Ostudzić.
3.Polewa: cukier puder zmiksować z sokiem z cytryny i 2-3 łyżkami gorącej wody. Polać ostudzone ciasto i posypać resztą malin. Smacznego!
Porady
* maliny można oprószyć łyżką mąki, żeby nie opadły na dno
* wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową
Komentarze