keks z migdałami

0 (0 ocen)

  • 60 min

keks z migdałami

  • 60 min

Składniki:

  • -200 g masła
    - 1 szklanka cukru
    - 3 całe jaka
    - 1,5 szklanki maki
    - 1 szklanka mleka
    - bakalie (migdały, rodzynki, owoce kandyzowane, orzechy, śliwki suszone)
    -1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - olejek migdałowy
    - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    - 1 cukier waniliowy
    - szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Keks Desery

Keks z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy jajka. do masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i olejek.
    dodajemy mleko- składniki łączymy ze sobą i dodajemy bakalie, wlewamy do formy do pieczenia, na wierzch posypujemy płatkami migdałów i pieczemy do wyrośnięcia ok 60 min w temperaturze 160stopni

Porady

ciasto możemy polać po ostygnięciu lukrem (2 łyżki ciepłej wody, 2 łyżki soku z cytrynu, cukier puder, mieszamy ze sobą składniki do osiągnięcia konsystencji śmietany)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować