Ketchupowe ślimaki naleśnikowe z serkiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Jajka wbijamy do miski ubijamy na pianę mikserem,wlewamy mleko,wsypujemy mąkę ,dodajemy szczyptę soli i cukru,ubijamy gładkie naleśnikowe ciasto,pod koniec dodajemy ketchup i mieszamy.
2.Ciasto odstawiamy na 15 minut po czym porcjami wlewamy na patelnię i smażymy po 2 minuty z obu stron.
3.Nadzienie: Paprykę i szczypiorek myjemy,osuszamy i drobniutko siekamy nożem.Twarożek ucieramy ze śmietaną i wyciśnietym przez praskę czosnkiem,następnie dodajemy paprykę ze szczypiorkiem dodajemy sól i pieprz do smaku mieszamy wszystko razem. Tak przygotowanym nadzieniem smarujemy naleśniczki i zawijamy w rulon.
Przed podaniem kroimy nożem na plastry.Udekorować dowolnie. Smacznego.
Komentarze