Kiełbasa z patelni

4.47 (202 ocen)

Bardzo dobra pieczona kiełbasa :)

Składniki:

  • 2 szt. kiełbasy (u mnie toruńskie)
    1 duża cebula
    10 dag pieczarek
    przyprawa do grilla klasyczna i ostra
    papryka słodka
    2 łyżki keczupu pikantnego
    1 łyżeczka oliwy
Wystaw ocenę:

4.47 (202 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbasa z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie składników 1. Kiełbasy lekko ponacinać. Cebulę obrać pokroić w piórka. Pieczarki oczyścić pokroić w półplasterki.
  • Dodanie cebuli i pieczarek 2. Na patelnię wlać łyżeczkę oliwy i podsmażyć kiełbasy ze wszystkich stron, oprószając przyprawami do grilla i słodką papryką. Do podsmażonych kiełbas włożyć cebulę i pieczarki, smażyć na wolnym ogniu aż cebula i pieczarki się zrumienią, posypując odrobiną przypraw.
  • Posmarowanie kiełbas keczupem 3. Gdy kiełbasa, cebula i pieczarki są rumiane to należy kiełbasę posmarować keczupem.
  • Upieczona kiełbasa 4. Obsmażyć kiełbasę posmarowaną keczupem ze wszystkich stron.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kiełbasa Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować