Kiełbaski nadziewane serem żółtym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Danie robiła moja mama kiedy byłam mała, teraz ja robię je dla rodziny. Dzieci i mąż zajadają się nim na kolację. Jest proste i szybkie, polecam każdemu.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 1kg kiełbasy
    40 dag sera żółtego
    10 cebul
    przecier pomidorowy
    4 łyżki oleju
    1/3 szklanki wody

Kiełbaski nadziewane serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę nakrajmy wzdłuż, ser kroimy w paski, cebulę kroimy w wiórka.
    Kiełbasę nadziewamy serem i układamy w naczyniu. Wsypujemy pokrojoną cebulę i podlewamy olejem.
    Przecier pomidorowy mieszamy z woda i wlewamy do naczynia z kiełbasą.
    Dusimy na małym ogniu do miękkości cebuli - ok. godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy