Kiełbaski w cieście francuskim

4.5 (173 ocen)

  • 10 min

szybko smacznie i pieknie na walentynkową przekąskę

  • 10 min

Składniki:

  • 10 szt białej cienkiej kiełbaski
    ciasto francuskie
    1 jajko
    sezam do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kiełbaski w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski obrać ze skórki, ciasto pokroić w paseczki, posmarować rozmąconym jajkiem i zawinąć kiełbaski.
    Ułożyć w formie do pieczenia na papierze. Posmarować po wierzchu jajkiem, posypać odrobiną sezamu i upiec w temp 220 st na złoty kolor.

    Podawać z sałatką lub sosami czy
    dipami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować