Kiełbaski w sosie paprykowym

5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Szybki obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 średniej wielkości kiełbaski dobrej jakości,
    2 czerwone papryki,
    2 pomidory,
    mały por,
    3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego,
    szklanka bulionu lub wody,
    3 ząbki czosnku,
    kilka łyżek posiekanej bazylii,
    kilka łyżek posiekanej natki,
    przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, tymianek,oregano, słodka papryka
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos pomidorowy

Kiełbaski w sosie paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski naciąć w kilku miejscach, usmażyć na patelni, odłożyć i odsączyć. Na patelnię po kiełbaskach wrzucić pokrojoną w paski paprykę i półplastry pora (gdyby z kiełbasy wyciekło za dużo tłuszczu, pozbyć się nadmiaru). Smażyć kilka minut, dodać drobno posiekany czosnek. Po minucie wrzucić pokrojone w kotkę pomidory. Dodać koncentrat i doprawić. Zalać całość wodą lub bulionem i dusić na małym ogniu około 10-15 minut, do miękkości składników. Pod koniec gotowania dodać kiełbaski, by zagrzały się w sosie. Posypać świeżymi ziołami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować