Kiełkowe Pesto

0 (0 ocen)

Gotowe możemy przełożyć do słoika i tak przechowywać kilka dni. Pysznie smakuje po prostu na kanapkę. Pesto z kiełek może także towarzyszyć nam w okresie wielkanocnym, konkurując z tradycyjnym chrzanem:).

Składniki:

  • Składniki:
    • 1,5 szklanki kiełek ( u mnie z rzodkiewki i brokułów),
    • 3/4 szklanki słonecznika,
    • 2 ząbki czosnku,
    • 1/3 szklanki oleju,
    • Sól, pieprz do smaku,
    • 1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto

Kiełkowe pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed miksowaniem 1. Do garnka (nie dużego) przekładamy kiełki. Dodajemy do nich słonecznik, olej oraz pokrojony w plasterki czosnek. Miksujemy całość dokładnie. Na koniec wciskamy sok z cytryny oraz doprawiamy do smaku. Pesto ponownie miksujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować