Pierś z kurczaka
Szpinak mrożony brykiet ( 6 szt jednak jeśli macie możliwość zdobycia świeżego to polecam)
2 ząbki czosnku
Miks sałaty (wg uznania)
Ser feta
sos winegret, sól, pieprz, przyprawa do mięsa Delikat, oliwa z oliwek
Kieszonka z piersi kurczaka nadziewana szpinakiem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Robimy nacięcie wzdłuż piersi tak aby wyszła nam kieszonka. Nacieramy całą pierś przyprawa do mięsa i odkładamy na jakieś 15 minut aby się zamarynowała.
W tym czasie na gorącą oliwę wyciskamy 2 ząbki czosnku. Czekamy aby się zrumieniły i wrzucamy szpinak. Razem dusimy do momentu aby woda wyparowała. Musimy odczekać aby szpinak chwile przestygł i mieszamy go z fetą wg uznania, ja lubię dużo.
Nadziewamy pierś naszym farszem i spinamy wykałaczkami.
Tak przygotowaną pierś kładziemy na rozgrzaną oliwę i smażymy na złoty kolor. Później wkładamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 st.
Sałatę mieszamy z winegretem i doprawiamy wg uznania.
Komentarze