Zwykłego fileta z kurczaka postanowiłam urozmaicić nadziewając go smakołykami i piekąc w papirusowych osłonkach.
35 min
Składniki:
Na 3 porcje:
3 filety drobiowe
3 plasterki sera żółtego
9 pasków papryki czerwonej (ja kroiłam na ok 0,5 cm)
3 duże pieczarki pokrojone w talarki i uduszone na masełku
3 sztuki papirusu- ja miałam Winiary, w ziołach prowansalskich
Kieszonki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety obieramy z tłuszczy, płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacinamy filety poziomo robiąc kieszonkę, do której dajemy plasterek sera, duszone pieczarki i 3 paski papryki. Zawijamy w papirusy i zamiast na patelni, pieczemy na brytfannie w piekarniku ok 7 minut z każdej strony w temp. ok 180 st. (Każdy piekarnik piecze inaczej, więc warto sprawdzić po 5 minutach czy zioła za bardzo się nie przypalają)
Komentarze