Kieszonki drobiowe

4.5 (162 ocen)

  • 35 min

Zwykłego fileta z kurczaka postanowiłam urozmaicić nadziewając go smakołykami i piekąc w papirusowych osłonkach.

  • 35 min

Składniki:

  • Na 3 porcje:

    3 filety drobiowe
    3 plasterki sera żółtego
    9 pasków papryki czerwonej (ja kroiłam na ok 0,5 cm)
    3 duże pieczarki pokrojone w talarki i uduszone na masełku
    3 sztuki papirusu- ja miałam Winiary, w ziołach prowansalskich
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sakiewki

Kieszonki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety obieramy z tłuszczy, płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacinamy filety poziomo robiąc kieszonkę, do której dajemy plasterek sera, duszone pieczarki i 3 paski papryki. Zawijamy w papirusy i zamiast na patelni, pieczemy na brytfannie w piekarniku ok 7 minut z każdej strony w temp. ok 180 st. (Każdy piekarnik piecze inaczej, więc warto sprawdzić po 5 minutach czy zioła za bardzo się nie przypalają)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować