Kieszonki drobiowe z młodą kapustą

0 (0 ocen)

Pyszne i wykwintne danie , zawiera mniej kalorii niż tradycyjny kurczak z patelni.

Składniki:

  • Na 3 porcje:
    3 pojedyncze filety z kurczaka
    biała część pora
    150 g młodej kapusty
    3-4 suszone pomidory w oliwie
    2 łyżki oliwy z pomidorów
    sól
    pieprz najlepiej biały
    łyżka przyprawy do kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki drobiowe z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz do kieszonek drobiowych 1. Filety myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, nacinamy wzdłuż tworząc kieszonkę. Nacieramy solą i pieprzem i przyprawą do kurczaka,wstawiamy na pół godziny do lodówki.
    W tym czasie pora dokładnie myjemy i tniemy w półtalarki, a kapustę drobno szatkujemy.
    Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy pora, dodajemy kapustę, dusimy do miękkości.Pod koniec dodajemy pomidory pokrojone w paseczki, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  • Kieszonka drobiowa- nadziewanie 2. Lekko przestudzonym farszem nadziewamy filety,wkładamy do naczynia żaroodpornego z pokrywką i pieczemy 35-40 minut w 180*C, pod koniec pieczenia można zdjąć nakrywkę aby mięso się zrumieniło.

Porady

Jeśli do farszu użyjemy twardszych odmian kapusty, należy ją sparzyć lub chwilę podgotować przed duszeniem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować