Kieszonki nadziewane farszem szpinakowym z mozzarellą

4.5 (156 ocen)

  • 50 min

Idealne danie obiadowe dla małego i dużego.Tym wspaniałym i wybornym daniem zachwycisz każdego.

  • 50 min

Składniki:

  • 2 duże piersi kurczaka
    200 g świeżego szpinaku
    kulka mozzarelli
    2 ząbki czosnku
    papryka czerwona świeża
    garść orzechów nerkowca
    sól, pieprz
    świeża bazylia (4-5 listków)
    łyżka masła
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki nadziewane farszem szpinakowym z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka dokładnie umyć, ubić lekko tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem. Nerkowce siekamy na drobno i prażymy na małym ogniu,paprykę kroimy na bardzo drobną kosteczkę.Szpinak dokładnie wypłukać i osuszyć. Na rozgrzanej patelni z masłem wyłożyć szpinak, podusić chwilę,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną bazylię, doprawić solą i pieprzem do smaku, dusić jeszce przez chwilkę. Szpinak wyłożyć w kieszonki dodać w środek mozzarellę,paprykę i nerkowce, Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą i wyłożyć kieszonki.Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok 30 minut. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i ulubiona surówką.
  • 2. SmaczneGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować