Kieszonki schabowe z nadzieniem cukiniowo- serowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne kotlety schabowe z moim ulubionym nadzieniem z cukinii.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 4 osoby:
    ok. 10 cm schabu bez kości

    mała cukinia (ok.15 cm)
    3 plasterki żółtego sera
    sól, pieprz lub przyprawa uniwersalna do smaku

    do panierowania: jajko i mąka
    tłuszcz do smażenia

Kieszonki schabowe z nadzieniem cukiniowo- serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab podzielić na 4 grube plastry. Z każdego plastra zrobić kieszonkę rozkrajując ją nie do samego końca. Rozbić tłuczkiem.
    Cukinię zetrzeć na grubej tarce, przyprawić solą i pieprzem lub przyprawa uniwersalna. Ser żółty pokroić na zapałkę, dodać do cukinii, wymieszać. Gotowy farsz nakładać do rozbitych kieszonek. Spiąć z dwóch stron wykałaczkami. Panierować w mące, jajku i znowu w mące. Smażyć na małym ogniu ok. 10 minut.

Komentarze

Podobne przepisy