Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab podzielić na 4 porcje,w każdym plastrze schabu zrobić nacięcie, tak aby powstała kieszonka. Plastry schabu nie rozbijać. Kieszonki schabowe oprószyć solą i pieprzem.
2. Pieczarki oczyścić, opłukać, cienko poszatkować. Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu. Do przesmażonej cebulki dodać pieczarki, sól i pieprz, udusić.
3.Ser w plastrach i uduszone pieczarki włożyć do kieszonek
4.Kieszonki spiąć wykałaczkami.
5.Kieszonki maczać w roztrzepanym jajku, panierować w tartej bułce.
6. Na dobrze rozgrzanym tłuszczu smażyć kieszonki na złoty kolor. Następnie przełożyć kieszonki schabowe na brytfannę wysmarowaną tłuszczem, włożyć do piekarnika w 180 stop, piec do miękkości mięsa.
Komentarze