Kieszonki z kurczaka z dynia, cukinią, papryką i pestkami

0 (0 ocen)

Kieszonki drobiowe to fajny, lekki i szybki obiad dla wszystkich lubiących chude mięsa z warzywami. Ładnie też wyglądają przekrojone na pół, idealna potrawa na każdą okazje. Dzisiaj kieszonki z kurczaka zapiekane w piekarniku, posypane pestkami dyni i słonecznika.

Składniki:

  • • 2 piersi z kurczaka,
    • 2 plasterki dyni,
    • 2 plasterki cukinii,
    • 2 plasterki czerwonej papryki,
    • pestki dyni i słonecznika do posypania,
    • ząbek czosnku,
    • sól, curry, ostra papryka,
    • oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki z kurczaka z dynia, cukinią, papryką i pestkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i robimy kieszonkę tak aby weszły nam warzywa. Do małej miseczki dajemy łyżkę oliwy z oliwek, ząbek czosnku zgnieciony przez praskę, curry, ostrą paprykę i sól według uznania, wszystko dokładnie mieszamy i nacieramy mięso, w kieszonce tez( najlepiej jest odstawić na kilka godzin aby mięso przeszło przyprawami ale nie jest to konieczne).
    Do kieszonki wkładamy po plasterku warzyw, posypujemy pestkami i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około 40 min. Smacznego!

Porady

Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika oraz do wielkości naszych kieszonek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Dynia Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować