Kieszonki z kurczaka nadziewane rukolą i pomidorami (pieczone)

4.5 (183 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Dziś przygotowałam na obiad coś niezwykle lekkiego, ale jednocześnie pełnego smaku. Filety z kurczaka nadziałam suszonymi pomidorami i lekko orzechową w smaku rukolą.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    po 1 pojedynczym filecie z kurczaka na osobę
    na każdy filet:
    1 łyżka sosu Remulada duńska
    4-6 kawałków suszonych pomidorów w oleju
    garść świeżej rukoli
    Dodatkowo:
    sól, pieprz, suszony majeranek. suszony lubczyk, suszone oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki z kurczaka nadziewane rukolą i pomidorami (pieczone) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0r3a266 1. Przygotowanie:
    Z fileta odkrajam polędwiczki (odkładam je do innej potrawy) i nacinam go wzdłuż w 2 miejscach, tworząc długie kieszonki. Całe mięso lekko oprószam mieszaniną soli, pieprzu i ziół (również w rozcięciach). Kieszonki smaruję sosem i do każdej wkładam po kilka liści rukoli i po 2-3 kawałki pomidora. Tak przygotowany kawałek mięsa układam na folii aluminiowej i dość ściśle zawijam. Odkładam na 30 minut do lodówki, po czym piekę (w folii) w temperaturze 190 stopni C. przez 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować