Kieszonki z mortadeli

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybka, smaczna, ale i syta potrawa

  • 15 min

Składniki:

  • 4 plastry mortadeli
    4 plasterki sera żółtego
    3 ogórki konserwowe lub kiszone
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia

Kieszonki z mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zrobienie kieszonki w plastrze mortadeli 1. W plastrze mortadeli zrobić otwór tzw kieszonkę, w połowie grubości plastra.
  • Kieszonka nadziewana serem 2. Do przygotowanych kieszonek włożyć po plasterku sera żółtego i kilka plasterków ogórka konserwowego lub kiszonego.
  • Gotowe już kieszonki z mortadeli 3. Nadziane już kieszonki optoczyć w jajku i bułce tartej, następnie smażyć na rozgrzanym oleju kilka chwil na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy