Kiszona brukselka

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Kiszona brukselka jest smacznym dodatkiem do obiadowych, kanapek i mięs z grilla.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • brukselka
    na każdy słoik: 2 ząbki czosnku, kilka gałązek koperku
    woda z kiszonych ogórków, do wypełnienia słoika
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kiszona brukselka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kiszona brukselka 1. Brukselkę oczyścić z zewnętrznych liści, ugotować al dente.
    Wystudzoną brukselkę ułożyć w słoikach, wraz z obranym czosnkiem i gałązkami kopru.
    Słoki uzupełnić wodą z kiszonych ogórków.
    Słoiki odstawić na 3-4 dni w chłodne miejsce, po tym czasie brukselka będzie ukiszona.
    Kiszoną brukselkę można krótko pasteryzować, wtedy nadaje się do przechowywania na zimę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować