Kiszona kapusta z winogronami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Doskonały dodatek do pieczonego drobiu. Polecamy.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 g kiszonej kapusty
    250 g winogron
    4 szalotki
    1 łyżka masła
    2 łyżki tłuszczu do smażenia
    sól
    pieprz
    150 ml soku winogronowego
    100 g łuskanych włoskich orzechów
    100 ml wytrawnego białego wina
    1 łyżeczka miodu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kiszona kapusta z winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szalotki drobno pokroiłem w kostkę, na słabym ogniu zeszkliłem na tłuszczu. Przesmażyłem krótko z kapustą, posoliłem i popieprzyłem. Podlałem sokiem winogronowym. Pod przykryciem dusiłem na małym ogniu około godzinę.

    Orzechy grubo posiekałem. Winogrona obrałem ze skórki, przepołowiłem ( jeśli mają pestki to należy je usunąć ). 5 minut przed końcem gotowania kapustę wymieszałem z winem, miodem i orzechami.

    Winogrona skropiłem roztopionym masłem i ugarnirowałem nimi kapustę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować