Kiszona kapusta z cynamonem

5 (1 ocen)

  • 10 min

Propozycja na zdrową, smaczną, oryginalną w smaku oraz korzystnie wpływającą na trawienie surówkę z kiszonej kapusty z dodatkiem aromatycznego cynamonu. Surówka jest doskonałym dodatkiem do obiadu, zawiera mnóstwo witaminy C i łączy słodko - kwaśne smaki użytych produktów.

  • 10 min

Składniki:

  • - 250 g kiszonej kapusty
    - 1 jabłko
    - 1 marchewka
    - 1 mała cebula biała
    - 1 płaska łyżeczka cynamonu
    - 1,5 łyżki oleju rzepakowego (tłoczonego na zimno)
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Kapusta kiszona

Kiszona kapusta z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Kapustę kiszoną odsączamy z nadmiaru soku i siekamy na mniejsze kawałki.
  • 2 2. Jabłko i marchewkę obieramy ze skórki i ścieramy je na tarce o grubych oczkach.

    Następnie dodajemy płaską łyżeczkę cynamonu...
  • 3 3. ...oraz olej rzepakowy i drobno pokrojoną cebulkę. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.

    Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować