Kiszona sałata

4.81 (175 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Doskonały dodatek do drugiego gania oraz do wszelkiego rodzaju mięs z grilla

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Sałata lodowa - dowolna ilość

    Zalewa:
    na 1 litr wody:
    1łyżka soli

    Dodatkowo do każdego słoika:
    5 ząbków czosnku
    4-5 wiórków korzenia chrzanu
    2 duże łodygi kopru z baldachami
    szczypta gorczycy
Wystaw ocenę:

4.81 (175 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kiszona sałata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki 1. Przygotuj wszystkie potrzebne składniki i wyparzone słoiki.
    Wodę zagotuj, dodaj sól i wymieszaj.
  • 2. Sałatę, najlepiej taką, która zawiązała główki dokładnie umyj. Przekrój na ćwiartki.
  • 3. Na dno słoika włóż chrzan,część czosnku i łodygę kopru.Teraz ciasno ułóż sałatę, resztę czosnku i drugą łodygę kopru.
  • 4. Zalej przestudzoną zalewą i przykryj. Sałata będzie dobra za 2 - 3 dni.

Porady

Jeżeli nie masz sałaty w główkach, mogą być liście. Jest to sałata do szybkiego spożycia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować