Kisiel jagodowy

5 (161 ocen)

  • 15 min

Pyszny przysmak domowej roboty. Smakiem zdecydowanie przewyższa gotowe kisiele z proszku :)

  • 15 min

Składniki:

  • szklanka świeżych jagód
    szklanka wody
    2 łyżeczki cukru
    2 płaskie łyżki maki ziemniaczanej
    łyżeczka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kisiel jagodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody zagotować w garnku z wodą,cukrem i sokiem z cytryny.
    Make wymieszać z niewielką ilością wody i dolać do jagód gotować na małym ogniu, mieszając do uzyskania pożądanej konsystencji.

Porady

Zamiast białego cukru, warto użyć cukru brązowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować