Kompot jabłkowy z pigwą

4.49 (186 ocen)

Pyszny kompot z pigwy i antonówki, dosłodzony różową galaretką. Idealny dodatek do jesiennego obiadu

Składniki:


  • 1 duża pigwa
    2 antonówki
    1 litr wody
    1 różowa galaretka
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Kompot jabłkowy z pigwą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jabłka i pigwę umyć dokładnie, pokroić w ósemki i usunąć gniazda nasienne, wrzucić do garnka, dolać litr wody i zagotować. Trzymać na małym ogniu około 10 minut. Wsypać różową galaretkę i mieszać tak długo aż się rozpuści. Odstawić do ostudzenia. Przecedzić przez gęste sito i rozlać do szklaneczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Pigwa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować