Kompot-syrop z truskawek

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jest łatwy do zrobienia i bardzo smaczny. Gdy go zmiksujemy z maślanką, otrzymamy pyszny i zdrowy jogurt truskawkowy.

Składniki:

  • ● 1 kg truskawek
    ● 80 dag cukru
    ● 1 l wody
    ● skórka z cytryny
    ● 1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kompot-syrop z truskawek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki myjemy, osuszamy
    i usuwamy szypułki.
  • 2. Wodę gotujemy z cukrem,
    dodajemy skórkę z cytryny
    i gotujemy 15 minut, aż syrop
    zacznie gęstnieć.
  • 3. Wyjmujemy skórkę i dodajemy
    sok z cytryny
  • 4. Półlitrowe wyparzone słoiki
    napełniamy truskawkami, zalewamy
    syropem, zakręcamy
    i pasteryzujemy 15-20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Notka redakcyjna

PPWS_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować