Kompot winogronowy

4.5 (154 ocen)

W sezonie, gdy winogron mamy pod dostatkiem warto ugotować kompot. Jest pyszny.

Składniki:

  • 3 duże kiście winogron
    1/2 cytryny
    2 goździki
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Napoje Wina Kompot

Kompot winogronowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiście umyć i oberwać winogrona z gałązek.
  • 2. Owoce zalać dwoma litrami wody, dodać goździki i gotować 3-5 minut.
  • 3. Doprawić sokiem z cytryny i cukrem do smaku, przykryć i zostawić do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować