Kompot truskawkowo-jabłkowy delikatnie miętowy

0 (0 ocen)

  • 25 min

Polecam kompot truskawkowo jabłkowy z posmakiem miety-pyszny orzeżwiający i aromatyczny:)

  • 25 min

Składniki:

  • 1\2 dojrzałych kg truskawek
    2 srednie jabłka
    1,5 litra wody
    5 łyzek cukru,
    gałazki miety

Kompot truskawkowo-jabłkowy delikatnie miętowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki obmywamy pod woda , usywamy szczypułki.i wrzucamy do garnka
    Jabłka myjemy , kroimy na ósemki, usuwamy gniazda nasienne i wrzucamy je do truskawek.Owoce zasypujemy cukrem, i zalewamy zimna wodą, dodajemy gałazki mięty.Gotujemy przez około 25 minut na srednim ogniu.
    Smacznego.

Porady

do zimnego kompotu mozna dodac kostki lodu.

Komentarze

Podobne przepisy