Kompot z czereśni babci Heleny

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis otrzymałam od mojej babci Heleny.Takim wspaniałym kompotem raczyła nas podczas wakacji.Do dziś pamietam jego wyborny smak. Nie jest zbyt słodki.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - czreśnie: 1.5 kilograma
    - cukier biały kryształ: 150 gramów
    - woda: 1 litr
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Kompot z czereśni babci heleny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czereśnie umyć,usunąć ogonki.Owoce ponakłuwać igłą (zapobiegając w ten sposób ich pękaniu).
  • 2. Tak przygotowane czereśnie włożyć do czystych,wyparzonych słoików.Zagotować syrop z wody i cukru,zalać nim owoce.Słoiki szczelnie zamknąć.Pasteryzować 30 minut w temperaturze 85-90 stopni C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować