Kompot z rabarbaru i truskawek

4.5 (179 ocen)

  • Łatwy

Mój letni napój - kompot.

  • Łatwy

Składniki:

  • - rabarbar: 0.5 kilograma
    - truskawki: 250 gramów
    - jabłka: 2 sztuki
    - woda: 2.5 litra
    - cukier: 150 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Kompot z rabarbaru i truskawek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar pokroić w większą kostkę razem ze skórką, z truskawek usunąć szypułki, jabłka razem ze skórką przekroić na cztery, wydrążyć gniazda nasienne.
  • 2. Owoce włożyć do garnka, zalać wodą i gotować przez ok. pół godziny na wolnym ogniu. Po tym czasie dodać cukier. Gotować jeszcze 5-10 minut.
  • 3. Przed podaniem dobrze schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Rabarbar Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować