Kompot z rabarbaru z miętą

4.48 (150 ocen)

Pyszny kompocik :) Słodko -kwaśny .

Składniki:

  • rabarbar ( okolo 7 łodyg )
    woda 3-4 litry
    cukier do smaku
    kilka listków świeżej mięty
Wystaw ocenę:

4.48 (150 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Kompot z rabarbaru z miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar umyć (nieobrany) pokroić w grube plasterki.
  • 2. Wrzucić do garnka,zalać wodą. Gotować około 40 min. Pod koniec gotowania
    dodać listki mięty :)
  • 3. Przecedzić i wlać do dzbanka :) Najlepiej smakuje schłodzony :)
  • 4. DO SŁOIKÓW :
    Kompot ugotowany tak jak wyżej przelać do słoików, zakręcić.
    Dno garnka wyłożyć ścierką, ustawić słoiki ,zalać wodą do połowy słoików.
    Gotować ok. 15 min. Odwrócić zakrętką do dołu i odstawić do ostygnięcia.
    GOTOWE !!!!!!!!!!! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować