Kompot z suszonych śliwek

4.42 (183 ocen)

doskonały na wigilijny stół

Składniki:

  • 300 g suszonych śliwek
    2 l wody
    1 cytryna
    3 goździki
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.42 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Kompot

Kompot z suszonych śliwek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki zalewamy wodą do przykrycia, odstawiamy na 2 godziny, dolewamy wody, tak aby było ok. 2 l, dodajemy goździki, sparzoną drobną pokrojoną skórkę z cytryny. Gotujemy na małym ogniu do miękkości owoców. Dosładzamy cukrem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować