Konfitura z aronii

4.5 (178 ocen)

  • 2 godz.

Konfitura z aronii stanowi podstawę do przełożenia ciast jest również niezastąpiony dodatek do pieczywa

  • 2 godz.

Składniki:

  • -1 kg aronii
    - 1 kg cukru kryształu
    - 1 szklanka wody
    - sok z 1 cytryny
    - skórka z cytryny
    - 1 kieliszek wódki
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Konfitura z aronii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Konfitura w słoiku 1. Owoce aronii oczyścić. Z wody i cukru przygotować syrop dodać owoce i smażyć na małym ogniu przez ok. 20 min.Odstawić na kilkanaście godzin. Następnie ponownie smażyć przez ok. 15 minut, dodać pokrojoną skórkę z cytryny i dalej smażyć do uzyskania odpowiedniej gęstości.Pod koniec dodać sok z cytryny i kieliszek wódki - wymieszać. Gorące przełożyć do słoików i jeszcze pasteryzować przez. ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować