Konfitura z czerwonej porzeczki

4.5 (197 ocen)

Zimą nie ma nic lepszego jak słoik domowej, aromatycznej konfitury.

Składniki:

  • 1,5 kg czerwonych porzeczek,
    800g cukru,
    3 łyżki likieru kokosowego.
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Konfitura z czerwonej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki umyć, usunąć szypułki, zasypać cukrem. Dokładnie wymieszać i odstawić na 2 godziny. Gotować na małym ogniu ok. 2 godzin, często mieszając. Na koniec dodać likier kokosowy, wymieszać i przełożyć do wyparzonych słoiczków. Zakręcić i pasteryzować 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować