Konfitura z malin

4.5 (149 ocen)

  • 20 min

Na smaczne deserki zimą....

  • 20 min

Składniki:

  • 1. maliny 1 kg
    2. cukier 0,75 kg
    3. woda 3/4 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Konfitura z malin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny umyć i osuszyć.
  • 2. Z wody i cukru ugotować lukier. Na gotujący się lukier, wkładać partiami maliny.
  • 3. Gotować na małym płomieniu, nie mieszając około 10 minut i odstawić do wychłodzenia. Czynność powtarzać około 4-5 razy. Zdejmując pianę która się zbiera.Cały czas nie mieszać tylko kulistymi ruchami potrząsać garnkiem.
  • 4. Gorącą konfiturę nakładać do wyparzonych małych słoików.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować