Konserwa z królika i kaczki

4.48 (186 ocen)

  • 3 godz. 30 min

Konserwa jest pyszna, prosta do zrobienia i co najważniejsza, domowa, czyli bez konserwantów i innych dodatków, które są w sklepowych wyrobach

  • 3 godz. 30 min

Składniki:

  • mięso królicze bez kości i tyle samo piersi kaczej ze skórą. Ja robiłam z 30 dag. króliczego i kaczego. Do tego 4 spore ząbki czosnku.
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dodatki

Konserwa z królika i kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i czosnek zmielić w maszynce do mięsa. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Do każdego słoika sypnąć płaską łyżeczkę żelatyny. Ja dodatkowo dałam plaster swojskiego smalcu na górę.
    Słoiki napełniać do max. 3/4 wysokości.
    Słoiki pasteryzujemy przez 3 dni po 1 godzinie. Tak zawekowane mogą leżeć w kuchennej szafce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować