Konserwowa sałatka z papryką i rzodkiewką

5 (157 ocen)

Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka z warzyw konserwowych – kukurydzy, groszku i korniszonów, z dodatkiem papryki i rzodkiewki. Do tego prażony słonecznik i nadające charakteru curry. Polecam!

Składniki:

  • 1 słoik korniszonów o poj. 0,5 L
    1 puszka groszku konserwowego (240 g bez zalewy)
    1 puszka kukurydzy konserwowej (220 g bez zalewy)
    2 pęczki rzodkiewki
    1 średnia czerwona papryka (100 g)
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki prażonych ziaren słonecznika
    3 – 4 łyżki oliwy
    3 łyżeczki soku z cytryny
    1 kopiasta łyżeczka curry
    sól do smaku
    cukier do smaku
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Konserwowa sałatka z papryką i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki pokroić na małe cząstki, groszek i kukurydzę osączyć, rzodkiewki pokroić w ćwiartki, pozbawioną nasion paprykę w kostkę, czosnek obrać i posiekać. Wymienione składniki umieścić w misce. Dołożyć koperek i słonecznik, wsypać curry, wlać oliwę oraz sok z cytryny. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą i cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować