Kociołek pełen smaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bakłażana kroimy w plastry grubości ok. 1cm, solimy z obu stron i odstawiamy na pół godziny. Spłukujemy wodą, osuszamy ręcznikiem kuchennym i kroimy w kostkę.
2.Pieczarki czyścimy i kroimy w ćwierćplasterki.
3.Schab kroimy w kostkę, obsmażamy na oleju i dusimy aż do odparowania, przyprawiamy wegetą i pieprzem. Dodajemy pieczarki, smażymy razem 3-4 minuty i dorzucamy bakłażana. Mieszamy i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. Dodajemy pomidory krojone i majeranek i nadal dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Jeśli trzeba, podlewamy wodą.
4.Przed podaniem dodajemy zieloną pietruszkę i mieszamy.
Podajemy z bułką.
Porady
Z podanej ilości otrzymujemy 2 porcje dla głodomorów lub 3 mniejsze.
Komentarze