Koktajl kawowo-bananowy na mleku roślinnym

0 (0 ocen)

  • 7 min

Pyszny koktajl, w którym połączenie kawy i banana (które znam) zachwyciło mnie po zmianie mleka na roślinne - tu sojowe. Polecam, bo to świetny pomysł na podanie kawy w inny sposób :) najlepiej smakuje dobrze schłodzony! Chłodzi, orzeźwia, pobudza... ;)

  • 7 min

Składniki:

  • 1 szkl. mleka roślinnego (użyłam sojowego, ale może być też kokosowe)
    1 dojrzały banan
    1 filiżanka świeżej, mocnej kawy (najlepiej espresso)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Koktajl

Koktajl kawowo-bananowy na mleku roślinnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaparzoną kawę studzimy (a jeszcze lepiej chłodzimy). Do kielicha blendera wlewamy mleko roślinne prosto z lodówki, wrzucamy kawałki dojrzałego banana i zalewamy zimną kawą. Całość miksujemy do uzyskania pożądanej płynnej konsystencji.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować