Kokardki z kurczakiem w sosie śmietankowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jeden z obiadów, który można przygotować w pół godziny

  • 30 min

Składniki:

  • Na 4 porcje :
    350 g makaronu kokardki lub innego
    500 g fileta z kurczaka
    250 g pieczarek
    mała cebula
    pół słoiczka suszonych pomidorów w oliwie
    pół szklanki śmietanki 30%
    2 łyżki śmietany 18%
    3 łyżki oliwy
    2 łyżki sosu sojowego
    sól
    biały pieprz
    papryka słodka i ostra
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kokardki z kurczakiem w sosie śmietankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę oczyszczamy, cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plasterki.
    Fileta myjemy, osuszamy , kroimy w paseczki i skrapiamy sosem sojowym.
    Na patelni rozgrzewamy oliwę (można użyć tej z pomidorów), wkładamy mięso, obsmażamy ze wszystkich stron, odsuwamy na bok, a na patelnię wkładamy cebulę i pieczarki. Przykrywamy i dusimy do miękkości.
  • 2. Dodajemy obie śmietany i pokrojone w cienkie paseczki pomidory, wszystko dokładnie mieszamy i dusimy ok. 5 minut.
    Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką.
  • 3. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Podajemy z duszonym kurczakiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować