Makaron kokardki z selerem naciowym i szynką w śmietanowym sosie

4.49 (175 ocen)

Chrupiący seler w śmietanowym sosie, dobra szynka i makaron. Błyskawiczny obiad.

Składniki:

  • 2 łodygi selera naciowego
    5 cm białej części pora
    50 gram szynki dobrej jakości
    100ml śmietanki kremówki
    pół łyżeczki suszonego tymianku
    sól, pieprz
    łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Kremówka Desery Dania z makaronem

Makaron kokardki z selerem naciowym i szynką w śmietanowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler i por kroimy w paseczki, smażymy chwilę na rozgrzanej oliwie, posypujac przyprawami. Dodajemy szynkę pokrojoną w cienkie paseczki. Dolewamy śmietankę, gotujemy ok 5 minut.
    Podałam z makaronem kokardki, posypane świeżą bazylią.

Porady

Podany przepis to porcja dla 1 osoby.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Por Seler Śmietana Tymianek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować