Kokosowo-jagodowa jaglanka

0 (0 ocen)

  • 25 min

Zdrowa i smaczna jaglanka z sezonowymi owocami i kokosem będzie świetną alternatywą dla owsianki i pyszną propozycją słodkiego, zdrowego śniadania.

  • 25 min

Składniki:

  • (na 2 porcje)
    100g kaszy jaglanej
    czubata łyżka wiórków kokosowych
    cukier do smaku
    sól
    pół puszki (około 100ml) mleka kokosowego
    100 ml mleka
    ½ szklanki jagód
    świeże owoce sezonowe
    jagody goji

Kokosowo-jagodowa jaglanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze jaglaną przelewamy wrzątkiem na sitku. Zalewamy wodą o objętości 2 razy większej niż objętość kaszy. Dodajemy wiórki kokosowe, nieco soli i łyżeczkę cukru. Gotujemy aż kasza wchłonie wodę około 12-15 minut. Jagody miksujemy z mleczkiem kokosowym i mlekiem, dodajemy do kaszy i gotujemy jeszcze chwile do zredukowania płynu. Przekładamy do miseczek. Serwujemy z świeżymi owocami sezonowymi i jagodami goji.

Komentarze

Podobne przepisy