Kokosowy tort z borówkami

0 (0 ocen)

Szybki tort bez pieczenia.

Składniki:

  • 1 opakowanie biszkoptów kocie języczki
    800 g jogurtu naturalnego
    200 g kwaśnej śmietany 12%
    1 cukier waniliowy
    60 g cukru pudru
    sok z 1 cytryny
    100 g kokosu
    8 łyżeczek żelatyny
    125 g borówek
    kilka truskawek
    1 galaretka truskawkowa

Kokosowy tort z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W torownicy układamy biszkopty, wypełniając szczelnie wszystkie szczeliny.
  • 2. Jogurt mieszamy ze śmietaną, cukrem pudrem i waniliowym, z kokosem i sokiem z cytryny. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody. Kilka łyżek masy jogurtowej dodajemy do żelatyny, po czym łączymy ją z resztą masy.
  • 3. Masę wykładamy na biszkoptach. Chłodzimy ok. godziny, następnie na wierzchu tortu układamy owoce borówki i truskawki. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Studzimy i gdy zacznie tężeć przekładamy na tort. Ponownie chłodzimy ok. godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.92 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tort kawowo-kokosowy