kokosanki

0 (0 ocen)

mniam!

Składniki:

  • ciasto:
    1/4 kostki masła
    szkl cukru
    2 jajka
    3 łyżki miodu
    1/2 szkl mleka
    2 i 1/2 szkl mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    dodatkowo:
    1 i 1/2 szkl cukru pudru
    kostka masła
    2 łyzki kakao
    8 łyżek mleka
    opakowanie wiórków kokosowych 200 g

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1/4 kostki masła rozpuścić i ostudzić,

    jajka ubić z cukrem , dodać rozpuszczone masło , miód i 1/2 szkl mleka , wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

    Całość dokładnie zmiksować.

    Ciasto przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia , wstawić do rozgrzanego piekarnika , 180 *C na ok 30 min, ostudzić i pokroić w niewielkie kosteczki.



    W rondelku rozpuścić cukier puder, 8 łyżek mleka , kakao i kostkę masła , mieszać aż składniki się połączą .

    Przygotowane wcześniej kosteczki zanurzać w polewie i obtaczać w kokosie , odstawić do zastygnięcia!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy