Kokosanki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kokosanki z wyczuwalnym rumowym akcentem to moja propozycja na szybkie i łatwe w przygotowaniu domowe ciasteczka.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 białka
    200g cukru pudru
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka rumu
    250g wiórków kokosowych
    30-35 sztuk okrągłego opłatka


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Kokosanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1s1f58h 1. Białka ubić na sztywno, dodać cukier puder i ponownie ubić na sztywno. Następnie dodać sok z cytryny, rum, wiórki kokosowe i dokładnie delikatnie wymieszać szpatułką.
  • image-1gmw7vl 2. Na blaszce wyłożonej papierem rozłożyć krążki opłatka.
  • image-27sxa88 3. Następnie na każdy opłatek nałożyć łyżką lub szprycą część masy kokosowej.
  • image-27m0bhv 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut do lekkiego zrumienienia, następnie wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować