Kokosanki w czekoladzie

4.49 (182 ocen)

Moj maz je uwielbia.

Składniki:

  • biszkopt:
    4 jajka
    1,5 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    8 łyżek oleju
    8 łyżek wody

    polewa:
    1 kostka margaryny
    1 szklanka cukru pudru
    3 łyżki kakao
    8 łyżek mleka

    Do obtoczenia:
    wiórki kokosowe




Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Kokosanki

Kokosanki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem,dodać olej,wodę i ucierać. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. Piec w 170 stopniach. Biszkopt wystudzić. Pokroić na kwadraty. Każdy obtoczyć w polewie i wiorkach kokosowych .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kokos Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować