Kolokithokeftedes - placuszki z cukinii po grecku

4.5 (195 ocen)

Takie placuszki można podać z dipem lub sosem na gorąco

Składniki:


  • 600 g cukinii
    2 jajka
    1/2 pęczka świeżego koperku
    100 g sera feta
    1 cebula
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    4 łyżki kaszy manny
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki Jajko

Kolokithokeftedes - placuszki z cukinii po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Cukinie umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach ( można odcisnąć sok ), koperek posiekać a fetę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
    Składniki umieścić w misce, dodać rozbełtane jajka, do smaku sól i pieprz oraz wsypać kaszę mannę i wszystko wymieszać.
    Rozgrzać patelnię, wlać olej i kłaść porcje masy na placuszki.
    Smażyć z obu stron na rumiano, po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym.
    Placuszki można podać na przykład z dipem koperkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Feta Jajka Kasza manna Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grecka Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować