Kolorowa wieprzowina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy
i kroimy w średniej szerokości
paski. Doprawiamy solą i maggi,
skrapiamy oliwą. Na 30 minut
wstawiamy do lodówki.
2.Warzywa obieramy i kroimy
w paski, pieczarki w plasterki,
a pora i cebulę w półkrążki.
Mięso podsmażamy na oliwie
ok. 15 minut. Dodajemy warzywa
i smażymy kolejne 15 minut.
Podlewamy szklanką wody.
3.Kukurydzę i groszek osączamy
z zalewy, dodajemy do mięsa
z warzywami. Doprawiamy
solą, pieprzem i keczupem.
4.Potrawkę zagęszczamy mąką
ziemniaczaną wymieszaną
z 4 łyżkami wody. Podajemy na
gorąco, najlepiej z ryżem.
Komentarze