kolorowa z ogóków i cukini

4.5 (174 ocen)

  • 30 min

jest pyszna delikatna w smaku i kolorowa

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg ogórków
    2 malł cukinie ok 25 cm
    3 czerwone cebule
    3 niewielkie marchewki

    zalewa:
    4 szkl wody
    1 szkl octu
    1 szkl cukru
    2 lyzki kopiaste soli
    liść laurowy ziele angielskie pieprz kulki
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kolorowa z ogóków i cukini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ogórki szatkujemy cukinie i cebule rówież, mieszamy razem odstawiamy. szatkujemy marchew. przygotowujemy zalewę-zagotowujemy ok 5 minut z marchewka by nie była twarda, odstawiamy z ognia do gorącej wrzucamy oórki, cukinię i cebulę mieszamy gorące nakladamy do słoików zakręcamy pasteryzujemy 5 minut

Porady

do zalewy mozna dodac lyzeczke miodu ma wtedy lagodny lekko slodki smak

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować